VID: Atcelti saimnieciskās darbības izdevumu ierobežojumi 2020. un 2021. gadā

Valsts ieņēmumu dienests; logo

Tiem iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājiem, kuri reģistrējušies VID kā saimnieciskās darbības veicēji vai ir individuālie komersanti vai individuālā uzņēmuma (zemnieka vai zvejnieka saimniecības) īpašnieki, par 2020. un 2021. gadu atcelti izdevumu ierobežojumi 80 % apmērā no saimnieciskās darbības ieņēmumiem iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanai. Atceļot šo ierobežojumu, maksājamā nodokļa apmērs samazināsies un personu rīcībā paliks vairāk finanšu līdzekļu.

EDS sistēmā

EDS sistēmā ir veiktas nepieciešamās izmaiņas, un, aizpildot gada ienākumu deklarācijas par 2020. un 2021. gadu D3 vai D3¹ pielikumu, var piemērot izdevumus pilnā apmērā. Jau iesniegtu 2020. gada ienākumu deklarāciju var precizēt, ja izmaiņas ietekmē nodokļa apmēru.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām zvanīt uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000 vai uzdot savu jautājumu rakstiski VID EDS sadaļā “Sarakste ar VID”. Svarīgi, ka, zvanot uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000, ikviens var saņemt arī personificētu konsultāciju, ja vien zvanot pieslēdzas VID EDS un nosauc tur redzamo kodu.

eds.vid.gov.lv

Tiem, kuri jau paspējuši iesniegt atskaites, nāksies veikt labojumus, ja izdevumi ir lielāki par 80%.

Plašāk (vid.gov.lv): Pagarināts obligāti iesniedzamās gada ienākumu deklarācijas termiņš un atcelti izdevumu ierobežojumi saimnieciskās darbības veicējiem.


Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.